Cases

U heeft waarschijnlijk al een aardige indruk gekregen van wie we zijn, en wat we doen. Maar hoe zouden we onze kennis en kunde beter kunnen etaleren dan het verslag doen van enkele cases. Stuk voor stuk projecten waar de toegevoegde waarde duidelijk is.

 

[CASE] Bouwen aan de Bouw

Vraagstuk

Hoe stimuleer je de instroom van meer en beter gekwalificeerd personeel in de bouw?

Achtergrond

Het imago van de bouwsector staat onder druk. En dat terwijl werken in de bouw prima perspectieven biedt. De arbeidsomstandigheden zijn goed, de doorgroeimogelijkheden prima en het werk uitdagend. Toch dreigt er een tekort aan goed gekwalificeerd personeel. Daarom is het belangrijk het tij te keren. De bouwsector heeft behoefte aan extra instroom van leerlingen in de bouwopleidingen en meer doorstroom naar de hogere opleidingen En het imago? Dat moet beter!

Uitwerking

In opdracht Bouwend Nederland afdeling Friesland hebben we dit vraagstuk onder de loep genomen. Hoe keer je in zo'n situatie nu het tij en hoe speel je in op dat verwachte tekort aan personeel? Bureau De Groot bracht dit vraagstuk in kaart, mobiliseerde een groot aantal betrokken partijen, vroeg subsidie aan, zorgde voor een doortimmerd plan én nam de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het project op zich. Hierin werkt zij samen met Herman Eldering en Pool Communicatie.

'Bouwen aan de Bouw' draait inmiddels op volle toeren. Het project bestaat uit vijf met elkaar samenhangende plannen, waarbij we kinderen op de basisschool en jongeren in het voortgezet onderwijs o.a. via gastlessen, bedrijfsbezoeken, meeloopdagen, werkboeken en praktijkopdrachten, kennis laten maken met de wereld van de bouw. Daarbij werken we samen met decanen en vakdocenten VMBO-, MBO- en HBO. Ook om de doorstroom naar de hogere opleidingen te realiseren. Tegelijkertijd brengen we de bouw onder de aandacht via social media en de website www.debouwietsvoorjou.nl. Via de nieuwsbrief houden we onze partners op de hoogte van de activiteiten en resultaten.

 

Natuurlijk willen we het project actueel houden. Daarom evalueren we, samen met onze opdrachtgever, periodiek de activiteiten en resultaten, stellen het waar nodig bij en pakken waar nodig nieuwe initiatieven op.

 

Opdrachtgever

Bouwend Nederland-afdeling Friesland.